Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Sunday, March 27, 2011

AkU PA Liyana JasmAy ...

 cntek nye dy
comeyy =D

okey .. aku tak sangke sejak akhir akhir ni aku jadi PA  liyana jasmay
aku tahu kerje ni amatlah busy ..
agak hebatlah aku dapat handle ..
kisah bermula apabila..
''assalamualaikum, liyana ade?'' kate seorang lelaki kepade aku lah.. tak kan kome ..

''waalaikumsalam, liyana mane ni ?'' jawab aku lembut .. perhh .. lembut ke ??

''liyana .. liyana.. ni sape ni ..'' dy ulang name tu bajet aku tak dengar .. pastu tanye aku sape ..? haii .. ko kol pon tak tahu ke tengah cakap dengan PA liyana jasmay niyh ...

''hah ..? liyana ? liyana jasmay ke?'' aku yang blur pon .. main pakai letak je name yang terlintas kat pikiran aku .. yela .. mane ade name liyana dalam kelas aku tuh .. kawan2 aku .. tak sure pulak..

''liyana lah ..'' ..ye .. kau ulang lagi yang same wahai jejake ..liyana.. liyana .. dan liyana..

''ouh .. sorilah ye .. salah no. sile cube sebentar lagi lah ye ?'' aku da malas layan

''hah?'' balas dy.. tak dngar kot ..

''takde .. salah no. liyana takde .. cube lagi lah ye .. ok .. sekian terime kasih..'' ala ala .. operator .. ade bakat niyh !
beberape jam kemudian....

''liyana ade??'' suare yang same .. 

kebetulan mase tu azan maghrib ..

''maaf ye ? cakap mase tengah azan tak elok .. telefon lagi sekali lah ye .. ok? sekian terima kaseh .. bye..''

wahh .. hebat tak aku jadi PA ? .. buat artis artis di luar sane .. kalau perlukan khidmat aku sebagai PA .. dun worry .. yang mane tak nak busy sangat .. boleh lah ambil aku bekerje .. 
kepade yang asek kol carik liyana .. liyana ni .. 
aku lin lah .. mane nak datang liyana .. mentang mentang aku soh ko cube sekali lagi .. kau pergi tekan no. aku yang same sekali lagi buat hape ?? ko cube lah dail no lain .. mane tau sangkut name liyana bebetol ke ?? ish ..mengacau hidup aku je .. abesh batery aku tahu ? kalau nak ngorat tu cakaplah .. =P
p/s : knape lah aku asek salah msg hari ni ?? kpade anda semua .. jangan cuai macam sy ! =D smilee~~

BUdAk MeninGgaL sEbAb MaKaN MegIe

0k .. kali ni aku xtipu .. aku dengar cerita ni dari lect eco aku .. aRwah ni pulak bekas student uitm seri iskandar, perak. tempat aku lah .. se hengat aku lah .. arwah ni student degree .. bidang ape aku lupe .. well .. semot mane ntah dengan bangge diri lagi baik hati menjunamkan diri ataupun yang sesat masuk dalam air and makanan aku .. sampai jadi hidangan lazat aku setiap hari .. T_T'

ok .. aku pun agak lah terkejut okey .. kesian dekat arwah .. berdasarkan cerita yang aku tahu .. arwah anak pertama ..dari adik beradik yang ramai .. ramai mane .. aku lupa .. tapi yang pasti RAMAI .. then, dari latar belakang keluarga yang agak susah ... as anak sulong .. mesti lah arwah ni rase bertanggungjawab kan untuk adik adik dy .. so, dari situ kite boleh nampak kenape dy suke makan megie...

bile kawan kawan tanye .. dy cakap .. 
''aku tak boleh la kalau sehari tak makan .. ''
lebih kurang macam tu lah gamaknye ayat arwah .. so, kawan dy hengat .. betul lah dy minat sangat kan .. tapi satu hari tu dy jatuh sakit .. kebetulan time tu exam .. mase tu .. boleh pulak arwah cakap kat doktor tu .. dy da okey .. semate mate nak jawab exam .. 

tapi arwah ni dah tahap kritikal sebenarnye .. mase dy da tenat tu kan .. baru dy terus terang kat kawan kawan dy .. huuu .. sedih sangat .. tengok tengok .. kita tak sedar kan sebenarnye kawan kite menderita?? hmm .. sedih betul .. 

ok .. lepas aku dengar .. terhingin pulak aku carik pasal benda ni .. mungkin ade yang pernah dengar pasal ni .. mungkin jugak tak .. kan ada pernah timbul isu MEGIE NI PENYEBAB KANSER ..
korang hengat tak isu ni ? ok .. now, aku bagi tahu ok ? .. sebenarnye .. kenyataan ni .. dah di keluarkan oleh KEMENTERIAN KESIHATAN .. yang megie tak bawak effect pon dekat kanser bagai .. tapi tahu lah .. kalau kalau .. sebab nak protect hak pembekal megie .. haha .. sengal je andaian aku kan .. tapi yelah kan .. megie ni kan mane lah pernah takde orang nak .. kalau cakap megie kari .. ayam .. lajuuuuu je orang angkat tangan ..

tapi .. mengikut kajian la kan kan .. sebab ada jugak student yang kaji pasal ni .. dy kate .. megie ni salah satu bahan yang dorang gune nak buat .. ialah lilin .. wauuu .. bayangkan lilin dalam perot korang .. secare logik lah kite pikir .. lilin kalau kene air .. dy tak hilang kan kan ? kalau masok perot pulak macam mane gamaknye kan ? okeyh .. aku rasa aku kene buat banyak kajian pasal ni =D .. 

terhengat pulak jaman dulu kale suke makan megie .. wahh .. baru ku tahu .. so, 16 asmiera yang bace .. (geng aku dulu) korang insaf insaf lah okey .. bagi pendapat aku lah kan .. nak makan boleh .. tapi jangan lah selalu sangat .. sampai korang punye makan pagi .. tengahri .. petang .. malam semua nak bantai megie .. hape kalau puase sahur pun megie lah ? hehe .. buat budak hostel .. tu lah yang kite mampu ye ? tapi kalau dah tahu ni .. sile sile lah tukar selera anda .. jadikan nasi sebagai peberet lepas ni .. =D .. 

aku niyh cakap je lebih .. tapi buat blog pon siap bermegie ..  =D .. takpe takpe .. aku akan kurangkan .. insyaallah .. nak try tengok pic niyh .. tahan tak nafsu makan megie? =P

 ni bukan nak tnjok harge ..tu bekas kueh rumate aku
motif aku nak tunjuk 
megie yang masih panasss!
=D


cakk .. kerintingnye dy ! =D
ok .. sebelom buat pape .. sediakan megie ..
pencil box aku pon sebok kat situ kan ..
comey tak ? =P
p/s : jaga kesihatan anda semua .. dan selamat beramal ! =D smileee~

Saturday, March 26, 2011

seteLah bergELar istEri orang =D

aku nk pergi akad nikah ni .. dalam tandas pon sempat pose =D

 bergambar dengan pengantin sporting .. =D
aku larh tu!!

korang tengok .. simple tak aku kawen ?? memang nak buat simple jer .. tengoklah aku punye baju pon tersangat sangat simple .. =D kan ? kann?? sorrylah .. bukan tak nak jemut jemput korang .. cume ni pon secare mengejut .. tak sangke aku dah bergelar isteri orang kan .. 

ok lah .. aku tahu ada antare korang tahu aku tipu .. hehe .. tengok pon da tahu .. tak kan la aku kahwin .. perhh .. umo baru 18 tahun jagung .. lagi 4 bulan genap 19 tahun jagung .. ade hati nak kahwin ?? memang lah boleh je .. tak salah pon kalau nak kahwin awal .. cume aku tak nak lah .. =p 

tunggu lah nanti nanti .. ni pic aku dinner lah .. kan simple sangat tuh .. aku pon pergi sebab keputusan last minute punye .. so, tu jelah .. aku tak beli pon baju .. sume pakai yang mane ade .. lagipon .. baju tu member aku punye .. hahaa ..

agak best la dinner malam tadi .. aku tak lepaskan peluang makan sebanyak yang boleh .. orang nak marah .. pedulik hape aku .. aku bayar lah .. bile kenyang .. aku duduk diam diam kat krusi aku .. msalahnye ,.. diam ke ?? itu yang kite tak pasti sebenarnye ..


disebabkan line arini suke buat hal dy .. aku pon terase malas sangat nak masok an pic pic aku .. memang menyakit kan hati dengan line ni .. betul betul menguji kesabaran dan tahap mental aku .. nasib aku memang seorang penyabar .. tu tak dinafikan .. T_T' (ade lagi tak bakul bakul yang boleh diangkat?)

dngan kesabaran yang ade .. aku gagahkan diri masokkan lagi pic okeyh!
wah .. bahagia nye kami .. =D
 sesi menyuap .. =D tngok tang mulot macm aku plak nak mkan =P

dtang aura kegilaan =D
 trase putih sy di situ =P (kate2 kjam)

DLD (didu , lin , dila)

ok .. smpai sini jelah =p .. 

p/s : buat sesuatu pikir dulu .. jngan hnye nak jage hati sendiri tnpe hiraukan orang lain .. akhirnye diri sendiri yg mkan hati =D .. smile ~

Sunday, March 20, 2011


 Kisah benar .. tak tahu korang penah dengar ke tak .. try lah bace .. agaknye ..korang pernah rase tak ? pernah tak korang tahu korang kat situasi siape? Ok .. ni bukan sebab nak salah kan pihak yang mane or ape .. saje je aku kongsi sebab mungkin boleh jadikan pengajaran .. jagelah couple masing masing ..=D

11/09/2007 .. =’)
Y0u’re mine ……………..


Mengenalimu suatu anugerah bagiku
Mencintaimu satu pemberiaan bagiku
Menyayangimu satu kenangan bagiku
 Meninggalkanmu satu penyeksaan bagiku..
                 
Pernah kah kau ingat aku walau pun untuk sesaat ? pernah tak kau fikirkan kehidupan aku dulu , dan sekarang ni? Ohh .. mesti sekarang dah tak kan .. ? tapi dulu pernah tak ? aku nak sangat tahu .. sama ada kau pernah fikirkan aku atau pun tak .. aku janji aku tak kan kecewa .. aku teringin sangat tahu .. ok .. aku tak kesah kalau kau dah  ada pengganti aku .. cume kalau boleh biarlah orang tu jaga kau elok elok .. =’) aku tak akan marah dan kesal kalau dia memang terbaik untuk kau
                
Aku tak pernah nak harapkan kau hanya sayang aku sampai bila bila .. sebab aku tahu benda tu takkan jadi pon .. well, manusia .. smue ade perasaan kan ? mesti la kau pon dah jumpa yang berkenan ? betol ? am I right ? =D
                
Rasa janggal bila bahase kan diri kau aku kan ? tak tahulah kau .. tapi bagi aku janggal lah .. kan kau selalu tegur aku pasal ni .. =) aku ingat . mane boleh aku lupa .. semua benda aku ingat .. tak tahu kenape aku susah lupe.. tak pe lah .. aku nak jadi kan kenangan lah .. kalau da alang alang tak boleh lupa kan?

Mohd aizirul bin sabri..31 disember 1990 .. anak pertame dari 6 orang .. seorang lelaki yang kuat bekerja .. and bertanggungjawab ,, =D
                
rul.. ina tahu rul tak kan dapat baca bende ni .. so, dengan berani matinye ina tulis bende ni .. saja nak luahkan perasaan sorang sorang .. berharap dapat kurangkan sedikit rindu dalam hati ni ..ina mengaku ina terlalu sayang rul .. rul tahu kan ? yelah .. da ina selalu sangat cakap .. setiap kali msg .. mesti ina cakap .. tapi .. rul tak tahu sedalam mane sayang ina kat rul =’)
                 
kalau soal hati dan prasaan ..rul anggap bende ni remeh .. btol tak ?  rul tak suke sangat crite pasal soal hati ni .. Rul kan brutal .. ina pon nak ekot la brutal tu .. =’) tapi ina tahu .. brutal ina tak jadi bile depan Rul ..
               
Depan kawan .. wahh .. ina la hebat .. ina la kuat .. tapi depan Rul .. ina lah yang lemah .. ina menangis tersedu sedu .. ina merayu rayu .. masa tu lah baru ina fikir .. cinte ni betul betul menguasai kite kalau kite tak dapat tahan dan kawal dy kan ..? Rul pon rase yang same ke ? mesti tak kan ? terima kaseh ajar ina supaye jadi seorang perempuan sejati .. =’) .. terime kasih ye .. sebab ina tahu ina selame ni .. agak kurang adabnye .. macam mana lah ina boleh berubah sikit sikit and now 100% change .. lebih kepade keperempuanan ..
                
Rul, sebab ina terlalu sayang Rul lah .. ina mesti tunggu Rul .. mase Rul tengah busy.. bukan tak reti bahase .. bukan tak dengar cakap .. bukan bukan …bukan same sekali .. atau pon due kali .. cume ina rase tak lengkap kalau tak dengar suare Rul .. bukan nak menggangu .. tapi tak tahu lah kenape dengan ina ni .. kuatnye penangan cinte Rul..
                 
Rul , ina tak harapkan kol kalau Rul bz .. Rul bagi ina sms satu kali sehari pon takpelah .. janji ina tahu Rul sihat .. so, ina tak risau lagi.. =’) ..
                
 Well, ina terlalu risaukan keadaan kamu tu honey.. tapi, Rul pulak .. tak nak kacau ina .. sebab Rul balek kerje lewat .. Rul takut kacau tidor ina .. tapi Rul .. ina tak tido lagi lah time tu .. ina tengah tunggu Rul .. ina kan da pesan pagi pagi .. mase sms Rul .. yang Rul tak balas tu .. Rul busy la tu .. takot pergi keje lambat kan ?

‘’ina tunggu Rul balek ye ? da balek msg ok ? ina tunggu .. ‘’
                
Hmm .. tak kan Rul tak paham ? tak pelah .. ina tunggu esoknye pulak ok ? semoge esok .. Rul dapat sms ina .. =’) .. ina tetap tunggu .. tak kire la macam mane pon ok ? .. ina kan da cakap ina sayang Rul ..tapi kan Rul .. makin lame .. kite maken jauh .. ina tak nak jauh2 dengan Rul .. ina sanggup buat ape je .. janji dapat rapatkan balik hubungan kite ni .. Rul .. ape patot ina buat ?? .. Rul .. da de yang lain ke ?
                
Sori lah .. ina tahu Rul tak suke setiap kali ina cakap macam ni .. tapi .. ina tak boleh lah .. asek pikir macam ni je .. ye lah .. Rul pon tak macam mule mule kite couple dulu .. mase tahun pertame .. kamu sangat baik .. Rul jage ina .. jage hati ina .. kalau Rul busy macam mane pon .. Rul mesti engat ina .. sampai sanggup kol ina lame lame sebab windu ina .. ina pon tak kesah tido lambat lambat .. janji dapat cakap dengan Rul .. =’)
                
Tapi sekarang .. tak lagi .. takpelah .. mungkin nanti .. kan ? hmm .. takpe .. ina tunggu .. kadang2 tu .. ina tertidur .. sori ye ? tapi ina tersedar .. ina check jugak .. kot kot la rul msg and kol tapi ina tak sedar ke .. tapi takde .. ina try kol .. tak angkat .. ina msg .. tetap takde yang balas .. tengok jam .. ohh da pukol 4 .. rul da tidurlah tu .. menyesal pulak ina tertidur ..
                 
Rul engat tak .. kalau kite bergayut je .. mesti tengok bulan .. wahh .. cantiknye .. mase tu mesti happy kan .. kite akan kongsi macam macam cerita .. =) .. ina pon ade pesan kat Rul ..kalau setiap kali ina sedih and nangis .. mesti hujan .. =) .. so, setiap kali hujan .. try la kol =D ..
                 
Kalau tak nak fikir bukan bukan .. and sedih sangat .. ina mesti tulis surat .. tulis lagu .. and .. setiap kali send surat .. ina mesti bagi gambar sekali .. macam macam gambar ade kan ? Rul simpan lagi tak ?
                 
Rul .. salahkah ina nak sayang Rul .. egokah ina?? .. sebab nak Rul .. tapi dalam masa yang sama tak faham Rul .. ina tak kesah .. ina tak kesah la orang nak cakap ape .. Rul .. ina mintak maaf .. makin lame .. ina tak dapat kawal emosi ina .. ina jadi pemarah .. sori .. takde niat nak selalu marah .. mungkin sebab ina punye rase curiga ni terlalu menebal kot .. maaf sangat ye sayang ?
                
Rul .. satu hari tu .. Rul ade kol ina .. wahh .. terime kasih .. da lame ina tunggu .. =’) .. Rul nak jumpe ina .. wah .. bahagie nye .. ok .. ina mintak cuti .. ina tak pergi kerje .. kite jumpe ye ? Rul cakap dalam pukol 5 petang .. tapi takpe .. ina tunggu pukol 2 .. tapi ina tak pergi lah dekat tempat tu pukol 2 .. excited sangat tu .. =’) .. ina tunggu kat tempat keje ina lah .. sebab bosan nanti dok rumah je .. saje la tengok kawan kawan kat tempat keje .. sambil tunggu pukol 4 petang .. and amek teksi .. nak pergi tempat yang dijanjikan .. dalam pukol 4 lebih sampai .. ape salahnye sampai awal siket kan ?
                 
Tapi Rul, kenape tibe tibe Rul cancel ?? hmm.. ni da masuk kali ke berape Rul cancel ? ina da siap dah .. ina dah tunggu dah .. rul kate kali ni jadi .. knape tibe tibe ?? hmm .. ok .. rul ade keje .. risau datang lambat nanti .. so, nak terus keje lah .. kite tak sempat jumpe ..hmm takpelah ..kite memang tak boleh rancang ye ? takpelah .. mungkin tak de jodoh .. nanti nanti kite jumpe lah kalau ade jodoh kan .. tapi Rul tak suke ina cakap macam tu .. Rul kate .. kite ade jodoh .. cume mungkin .. ni bukan mase yang sesuai untuk kite jumpe .. tak pe lah .. kalau macam tu .. ina terime lah kata kata Rul tu ..
                
Rul, ina duduk sorang sorang .. ina tengok .. ramai pasangan couple jalan .. ina tengok .. kawan ina pon makin bahagie .. bile agaknye ina nak bahagie kan? Bukan ina nak cakap ina tak pernah bahagie dengan Rul .. tak ..tak .. cume .. entah la ..mungkin ina rase kosong .. sunyi .. takde berita dari rul ..kadang kadang best jugak sebab tak payah selalu topup .. sebab banyak sangat kredit tuh .. bukan ina nak bangge =D .. tapi kenyataan .. sebab kita pun tak sms pon .. kadang kadang je .. boleh dikire pakai jari ..
                
Tapi  Rul .. ade seorang laki ni .. dy datang dalam hidup ina .. makin lame .. kitorang makin rapat .. ina tak nak curang dekat Rul .. tapi .. ina tak dapat nak halang kehadiran laki ni .. Rul .. ina sayang Rul .. betul .. ina tak tipu .. ina memang sayang sangat2 ..
                 
Rul..ina minta maaf sangat sangat sebab da duakan Rul .. ina rase bersalah sangat .. ina janji .. ina akan putus dengan dy ok ? ina tak nak curang .. ina tak sampai hati .. ina tahu Rul tak curang ..
                 
Rul .. ina da tinggalkan dy .. ina kejam kan .. takpe .. ina sanggup tunggu Rul .. daripde curang dengan Rul .. ina tunggu ok ? Rul .. kenape hubungan  kite tak pernah berubah ? da 4 tahun da.. tapi tetap macam ni .. orang selalu cakap .. kalau kite sabar .. dy akan berubah sendiri bile tengok kesabaran kite .. 
                
Mungkin ina tak cukup bersabar kot kan ? takpe takpe .. ina cube sebaik mampu ok ? tapi .. jangan salah paham .. ina bukan harapkan perubahan perangai Rul .. ina tahu tu perangai Rul tak boleh ubah .. sapelah ina nak ubah2 rul .... ina takkan ubah .. ina terime Rul seadenye .. asalkan Rul sayang ina .. cume .. tolong hargai hari hari kite .. and hargai ina .. please .. just for 0ne second for one day .. I think that’s enough for me than nothing.. so, ina takkan rase .. ina ni nothing .. boleh tak ? please sayang .. pleaseee…rul .. ina ada lagu untuk kamu sayang ..
   
 ‘’janganlah hanya mengukir janji .. sedangkan dikau masih mencari .. adakah benar kata kata .. bukan ungkapan sementara .. kau lah pancaran yang aku rasa.. bagaikan obor yang menyinar .. jika terpadam tiba tiba.. sunyilah insan alam gelita…jika kau selam hati ini .. pastinya engkau kan mengerti .. betapa suci nya kasih ku .. jangan diragu .. jika kau rasa getarnya .. debaran kasih.. cinta yang meronta.. tirai kasih ku padamu .. cukup berharga ..bukan simpati yang aku minta .. kebenaranmu memutus kata .. agar dapatku abadikan .. untuk pedoman meniti cinta ..’’
                 
Rul .. ina mintak maaf .. ina tak kuat untuk bertahan lagi .. ina doakan Rul bahagie .. ina doakan .. Rul dapat capai ape yang Rul idamkan selame ni .. iaitu kejayaan Rul dalam pekerjaan .. well, memandangkan kamu anak pertame dalam adik bradik .. mesti la nak buat yang terbaik tolong mak ayah kan ? takpelah .. ina lepaskan Rul .. Rul buatlah ape yang Rul nak .. ina tak kan kongkong … ina tak kan harapkan perhatian for one second again .. ina tahu .. mase amat berharge bagi Rul dalam pekerjaan ..
                 
Rul pernah cakap .. Rul buat semua ni .. untuk mase depan kite .. Rul nak kumpul duit .. sebab mase depan kite .. thanz Rul ..
                
 u are the best bf ..and pekerja yang sangat baik and rajin.. so, insyaallah .. dapat naik pangkat and hidup senang .. ina pergi dulu .. sebab .. ina tak pernah nak kan kekayaan tu .. ina cume nak mase depan yang berakhir dengan kasih sayang .. =’) kekayaan tak kan kekal lame .. rumah yang kamu beli .. kereta yang kamu beli .. kamu simpan lah .. ina harap Rul jumpe yang tebaik dari ina .. ina tak mampu tunggu lagi .. terime kasih kenalkan ina dengan cinte .. terime kasih bagi ina pengajaran pasal cinte .. ina takkan salahkan Rul.. mungkin ina ade yang salah .. =’) cume ina tak tahu apa salah ina pada rul..takpelah kite bagi lah ruang untuk masing masing kejar dalam hidup masing masing ok ? .. semoga kita same2 berjaya dunia akhirat ..

kate kate terakhir untuk rul yang ina sayang,
               
‘’Kalau kite ade jodoh .. adelah .. pergi dulu .. gudluck syg .. kalau pon kite da berpisah .. percayelah .. Rul lah yang pertame .. Rul jugak lah yang ina sayang sampai sekarang .. tapi, ina pon kena bagi peluang dekat yang sayang ina .. sebab ina pernah rase macam mane orang yang terlalu berharap .. tapi tak dapat walau sedikit pon perhatian .. Cuma ina takut .. disebabkan ina terlalu sayang rul .. ina akan berpaling tadah .. and tak dapat sayang orang tu macam mane ina sayangkan rul .. doakan lah kebahagiaan ina .. rul .. semoge kita berdua bahagia dengan kehidupan kita..ini tulus dari hati ina .. mungkin baru rul tahu .. yang ina terlalu sayang rul..’’

Kate kate terakhir dari Rul
                
‘’Kalau pon kite tak bergelar couple .. tak mustahil satu hari nanti kita kahwin .. Rul akan pastikan Rul dapat jadikan ina sebagai isteri Rul ..’’ 

p/s : jangan sia sia kan pasangan korang la .. da ade tu hargai lah .. xkan la busy sampai sehari pon susah nak msg kan ? .. kalau ye pon busy .. terangkn lah keadaan sbenar.. =)

Friday, March 18, 2011

wah .. arini .. ape la yang aku buat sampai penat ye?? rasenye takde bende yang memenatkan diri aku pon .. aku rase aku teman clsmate aku je tadi .. aku kuar dengan NISA' (name sebenar) .. tapi bukan penat pon kluar .. sebenarnye .. aku yang nak teman .. sebab mulenye .. aku nak beli tiket jugak .. tapi tak jadi balek sebab ade hal tertentu .. yang tak dapat ditangkis hal tu gune hape hape bende sekali pun .. termasuk kayu kayan .. 

lagipon .. aku da janji .. kalau tak jadi pon .. tak sedap hati pulak aku .. ape salah nye kluar dengan dy pon .. sebab boleh berborak .. kan NISA' kan ?? nanti kite share story lagi ye ?? =D

lepas balek tu..

punye baek je aku tidor tadi sampai ke petang .. perhh .. syok memang la syok .. tapi bile nak bangun tu rase macam hape je .. memang malas kaw kaw punye lah .. korang tak kan tak pernah rase macam aku rase kot .. hape korang tak pernh tidor lelame macam aku ke ? paling lame korang tidor bape jam? maksud aku yang korang rase boleh masok book's of record dunie punye ??

korang percaye tak kalau aku cakap .. aku ade kenal orang yang boleh tahan tidor 2 n 3 hari tanpe bangun bangun .. korang bayangkan lah kalau da ak cakap tanpe bangun tu .. maksudnye .,. tak bangun makan .. minum .. mandi .. sume lah .. eii .. busuknye dy kan ? kan ? ..

siyes weyh .. aku tak tipu .. aku tahu la kalau aku pon pernah kejot orang macam ni bangun .. ko tak payah cakap la .. gile liat .. aku pon pelik .. hape kalau dy mimpi makan pon boleh kenyang ke ?? aku yang tidor tak brape nak lame ni pon .. kalau bangun .. bile sedar .. perot kemain lagi .. bergendang gendang ..berkompang kompang ..  mengalahkan kat kenduri kawen ..

sampai aku pon naik berjoget joget .. 

hmmm .. okeyh .. stop cite pasal orang tidor and tak mandi tu .. busyuk busyuk ..

ok now .. aku nak cakap pasal .. pagi tadi .. aku macam biase pergi kelas .. bla bla bla...
cite tak best pon aku nak crite kan ? takpe lah ... blog aku .. aku nak cakap pasal hape pon .. hade haku kesah?? hahahaha ..

aku tak tahan betol lah dengan perangai budak kelas aku tu .. bikin wa gelak je .. haha .. bukan hape .. gile bersatu padu lah .. kalau lecturer tanye kau sorang pon .. ko kalau tak tahu jawapn .. tak payah segan silu nak bangun bro ... ko bangun je .. sebab .. yang jawab nanti tetap satu kelas .. so, tak payah gentar .. best kan budak kelas aku ?? ni bukan kes tak paham bahase .. tapi .. ni lah baru dikatekan .. kongsi ilmu .. kan bagus tu .. 
 

MISS (bukn name ssebenar) : ok ..JENAB  .. ketebalan concrete bErape ??

JENAB terdiam seketika .. cuba ingat .. puas dy geledah otak dy .. dalam mase yang same budak kelas pon bersuare ..

FATIMAH (bukan name sebenar) : 100mm .. 100 mm ..

SALEHA (bukn nme sbenar) : 100 mm ..

ALI (bukn nme sbenar) : 100 mm ..

yang aku tak paham tu .. sorang ni .. suare punye lah garau nak cakap kuat bajet suare dy manje same je macam JENAB .. sape lagi kalau tak si ALI .. haishh T_T' .. takpe lah .. bantu membantu digalak kan ..
sebenarnye aku pon join sekali .. =D .. mcam best pulak kan .. join  lah ..

MISS (bukn nme sbenar) : sy  tanye jenab .. kamu ni semua JENAB ke ? ha JENAB berape ?

JENAB : 100 mm ..

ALI : 100 mm ..

aishh .. punye lah kau over nak cakap lagi?? ..tapi dy ni memang semangat betol kalau belajar .. >_<

tu lah budak kelas aku .. =) .. ok lah .. tenkayu kalau sudi bace .. berbesar hati gyler kalau bace .. =D

Sunday, March 13, 2011

realiti ke fantasi ???

pastikan entri aku kali ni tak hilang .. kalau dy hilang that's means aku mimpi ! .. 
cubit cubit .. pukol pukol tangan niyh .. haa .. saket ='( .. sengal pergi pukol kuat kuat knape ..

ahh .. tetap tak percaye .. betol kah ?????
apekah??

oh my GUcci .. ....

aku pon tergelak sorang sorang .. hahahahhahahahaa .. aku mimpi ke ni? haa?? cube ckap aku mimpi ke??

kwan aku yang lain pon pelik .. agaknye dorang hengat hangin tak betol aku da dtang kot .. aishh ..

tapi betol gak .. mane la tahu aku tengah pening pening ni tetibe tak betol ke kan??

ishh simpang 4 la smue tu .. aku masih waras la ..!

''meh sini aku cubit .''
offer atul .. perhh .. bagus kau layan aku kan? sambil sambil boleh lepas kan geram .. ambil peluang nak cubit aku la tu ..
aku pon p hulurkan tangan ni .. haaa .. mule la bile blur .. sume orang cakap dy ekot .. cik lin .. cik lin ..T_T''

tapi cubitan atul yang macam semut gigit gule tu .. rase rase aku yakin lah aku tak mimpi .. hahaha

yess .. tak payah dok susah susah kluarkan duwet nak betolkan laptop ..
alhamdulilah .. batery aku da sihat dari saketnye. . hehheee .. boleh berfungsi macam biase .. 
yahuuu ..

bukan hape .. aku pernah dapat mimpi batery aku niyh betul .. tapi tengah dok excited .. aku tersedar .. rupenye mimpi .. cishh .. mase tu punyelah membare bare api cinte aku niyh .. okey .. takde kene mengene cinte dengan batery ni .. terslah taip .. jap aku betol kan membare bare api cinte aku niyh ok da palang palang dah ..

korang bayangkan lah .. aku hengat tadi aku mimpi buat kali kedua .. tu yang aku gelak sakan tu .. 
kire macam da tak nak tertipu la niyh .. tapi betol lah .. =D weee~ 

sungguh bhagia ku rasakan .. disaat batery ku berfungsi..lalalaa~

akU kene mengorat dalam bas?

aGak Lame jugAk aku tak buat hape hape . and biarkan blog aku macam ni .. kalau korang nampak .. da ade la sawang sikit sikit ni ha .. siap ade spiderman and spiderwomen berdansa dansa lagi ... nampak tak??

sori la .. aku maken bz .. biase la .. lumrah hidup .. macam macam dugaan .. macam macam yang aku tempuhi sejak kebelakangan ni .. mate aku pon da naik bengkak da .. da macam panda .. aku pon asyik pening bile pikir .. masalah akan datang tak kire mase and tempat .. so just bersedia .. =)

hmm .. masalah hape? biarlah aku je yang tahu k ? huhu .. terlalu peribadi untuk dikongsi ..

aku ni baru balek dari rumah .. korang bayangkan da brape lame aku tak balek?? 
ouh .. korang tak tahu ye .. meh sini aku kasi tahu .. aku da dekat berbulan jugak tak balek sebab hal hal tak dapat nak tepis gune tangan and kaki .. cishh ..

punnye happy .. huhuu .. kalau aku sdih macam mane skalipon .. dapat jugak lah aku happy dapat tengok muke ahli keluarge aku .. =) .. ouh mama .. ouh baba ... ouh kalian ... love .. love .. love ..

hemm .. mase aku dalam perjalanan nak balek u .. kire bernaseb baek la .. takde hal hal yang melambatkan aku untuk samapi sampai .. huh kire bole tarek separuh nafas lega la .. lagi separuh kne simpan dulu .. mane tahu nanti kot kot ade yang tak melegakan .. 

aku tengok bas roadway yang aku nak naek ni penuh plak .. ouh .. aku memang setia dengan roadway .. orang perak mesti kenal rupe bas niyh camne kan ..? bagi yang tak penah tengok .. aku nyatakan ciri ciri dy k .. agak lah uzur .. kire .. ade la stok yang boleh tanam dah .. buat harte karun .. blakang rumah ... 

jangan tanya aku kenape orang tu tak nak modified semua .. aku pon tak tahu .. mungkin dy nak tunggu bas bas tu bertukar ke kan .. mane la tahu trenpomer tu wujud .. uishh .. tak boleh aku bayangkan bas bertukar .. agak agak cantik tak? cantik la kot en ? hmm tak kisah la .. jangan trenpomer ni smue kencing kat pasu bunge orang dah la .. kalau pasu orang lain maybe takpe .. tapi kalau mama aku punye .. siaplah kau trenpomer .. mahunye kau balek tak cukup kaki .. grang jugak mak aku niyh kan ? T_T

hmm .. berbalek pade story aku tadi .. mase aku naik kan ramai .. aku pon hengat kene berdiri la .. ghopenye .. ade tmpat kosong .. wah .. tak payah sesusah nak berdiri .. tersenyum puas aku dalam hati ni .. =D .. dengan bangge nye aku duduk .. tenkayu aunty .. =) .. sayang aunty penuh penuh ..

tapi aku tak tahu hape ke masalah aunty ni pandang aku kerek je .. aku tak kesah .. aku senyum jela .. buat muke slumber je .. aku pon tengok la kat luar tingkap .. malas lah nak carik pasal kan .. well .. aku budak baik ..

tengah syok syok aku usha ape yang ade kat luar .. dy pandang aku dengan muke bengang .. dy pon tutup tingkap tu gune langsir .. kire ok lagi dy gune langsir .. kalau dy gune sari dy?? tak ke haru .. seksi oii ..

tak sanggup aku tengok .. aku pandang la dy dengan pandangan yang agak pelik .. dalam hati aku .. da macam macam aku kutok .. '' gile hape aunty ni .. baru nak bersayang sayang dengan dy .. dy carik pasal pulak ..'' ish .. mungkin dy tak nak share pemandangan dengan aku .. so, aku pandang la tempat duduk depan aku .. maken lame .. mate aku maken stim je .. haaa .. sebabnye .. aku da maken mengantuk ..

so, dengan sopan santunnye aku TERtido ye .. mase aku tengah syok syok tido .. tetibe aku rase ade orang tolak .. ha sudahh ..ape hal pulak ni .. aku pandang la aunty tu .. dy dok sebok la tolak aku punye beg plastik yang aku pegang .. sebab kene peha dy .. mulut dy macam cakap something .. tapi aku tak dengar .. 

ahh pedulik hape aku ... aku da nantok .. dy pandang aku gile lah .. pandangan mengode .. jelingan maot .. tapi aku balas dengan pandangan blur .. mate aku pulak da kuyu je ... ngantok punye pasal ... aku pandang aunty ni dari atas ke bawah .. ''naseb kau aunty .. bagi aku tempat duduk .. kalau kau roti .. siaplah aku makan .. potong stim orang tido je .. ''

aku agak lah .. dy engat aku rabe dy kot .. padahal beg plastik tu yang rabe .. tak ade adab kau beg plastik .. siap kau balek nanti .. aku cubit cubit kau .. kau rabe orang lain ye .. siap lah ... tungguuu ..

disebabkan hal aunty tu .. aku teros tak tido .. sampai lah ade budak pompan ni naik .. mungkin dy rase aku ni comel .. dy pon nak berdiri sebelah aku .. masalah nye .. nak berdiri tu .. berdiri jela .. yang beg dy pergi letak kat peha aku ni knape ? haii .. masalah dunie betul .. aku diam je la .. malas nak bising ..

mane la tahu .. dy nak bagi upah pape ke sebab tumpangkan peha ni kan .. tapi mungkin jugak dy hengat peha aku ni kayu kot .. sebab nak ikot kan lebih kurang je saiznye .. maken lame .. maken berat pulak .. boleh pulak dy biarkan je .. alahai dy ni .. ko tak nampak ke aku kat sini .. aduhh .. aku penat ni wey .. da la lapar .. tadi aunty tu buli aku .. ni ko pulak .. naseb betol la ..

mase tu jugak la .. aku berdoa giler giler .. supaye cepat sampai .. haishh .. nak turun pon .. dy halang .. hape da syok sangat kat aku sampai tak bagi turun ke?? haishh ..

akhirnye .. aku dapat turun selepas menolak nolak jugak la budak tu .. 

ni kisah benar ni .. nak di pikir kan .. macam tak logik .. apahal budak pompan tu  nak halang .. tapi tu lah .. aku sendiri pon pelik niyh .. haishh .. lenguh kaki aku pon satu sebab beg dy .. macam macam lah perangai orang niyh kan .. 

pape pon .. senyummm .. =D sebab dapat jumpe aunty seksi yang macam kajol ( auta ) , serta budak pompan yang nak ngorat aku tuh .. ( perasan ) =p

p/s : jangan mudah marah .. pikirkan dulu kate kate kite .. sebelum menyesal .. and .. sekali orang tu terase dengan kate kate kite .. berkali kali kite cube ubatkan hati dy pon .. belom tentu terubat

Sunday, March 6, 2011

sAhabAt =)

sahabat..
dimasa duka mu..engatkah dikau aku yang menceriakanmu
engatkah dikau aku yang menyapu air matamu..
engatkah dikau kata semangatku..

sahabat..
dimasa dikau sukar untuk berdiri..
aku yang memberi kata semangat kepadamu
aku yang berusaha menbangunkan dirimu..
aku yang sentiase bersamamu..

sahabat..
semasa kesakitanmu..
aku turut merasai kesakitan itu
aku mengambil kesakitan itu dengan membantumu
aku tetap berada disampingmu..

sahabat..
ketika engkau di hina rakan rakanmu..
aku yang memahamimu..
aku yang memberi ketenangan kepadamu..

sahabat..
tahukah dirimu..
niat ku bukan untuk membangge diri kepadamu..
tapi aku mahu kau tahu..
aku hanya ingin mengingatkanmu..

sahabat..
semasa sudah di ambang kegemilanganmu
kau perlahan lahan menyakitiku
kau perlahan lahan meninggalkanku..
kau perlahan lahan ketawakanku..

sahabat..
bukan untuk meminta rayu simpati kepadamu..
tapi ku mahu tahu..
apalah salah diriku terhadapmu..?
adakah salah ku dimana mana kepadamu?

sahabat..
atau tidak cukupkah aku membelamu?
tidak sempurnakah aku diwaktu bersamamu?
hinakah aku sekarang bersame kamu?

sahabat..
aku lihat kau tersenyum dan berlalu
ku intai..kau sudah mempunyai penganti aku..
ku kira..kau bahagia bersamanya rakan barumu..

sahabat..
aku teringin menampakkan senyumanku...
tapi kau langsung tak berpaling kepadaku..
betapa hinanya aku

sahabat..
aku ingin kau tahu..
jika kau bahagia begitu..
aku turut gembira seperti dulu..
dan akan sentiase bersamamu..
walaupon kini tak lagi begitu..

sahabat..
ku harap hidupmu kini ceria selalu..
aku tetap menerimamu..
walau bile saja kita betemu..

sahabat..
jika aku yang bersalah kepadamu..
aku mohon ampun seribu..
aku rela dihukum mu ..
agar hubungan kita seperti dulu..

sahabat..
akhir kataku separuh merayu..
kembalilah padaku..
kita bersame seperti dulu..
tapi bukan hanya pada waktu dukamu..

p/s;
hargailah sahabat anda yang selama ni berada di sisi anda..
jangan melihat sahabat dari segi kecantikan dan kepandaian sahaja ..
burok mana sahabat anda.. sengal ayam mane sahabat anda.. dy tetap sahabat.
. and .. yang penting .. dy jugak manusia biase .. yang di ciptakan ALLAH S.W.T..
same seperti anda .. baik burok dirinye .. kite kne saling menerima ..

Saturday, March 5, 2011

cErita kReatif BEn AsHaAri .. =) tahniah sape menang

firstly, aku nak cakap pasal CERITA KREATIF PASAL BEN ASHAARI
ok.. sape tak kenal sile kelip mate 5 kali..
good .. kelipan yang memukau
sape yang da kenal ..
tak pyah dok kelip kelip sangat lah ..

Pade pagi yang indah dan angin yang sopan santunnye menyapa..
otak aku pon aktif berfikir seperti biase..
aku tetibe terhengat pasal malam tadi ..
seolah olah message masok dlam inbox ' tweet tweet..smsss'
aku pon bace pkiran aku tu ..
ouh ya...rupe rupenye
aku ade join pertandingan RATU CANTIK..

oh .. itu fantasi .. sebab sy xsecantik mereka..and kalau join 
gerenti kalah ..

actually pertandingan yang BRODER BEN buat arhh ..
beliau soh cite pasal beliau..
serius dari hati yang tulus mulus aku cakap..
aku memang tak kenal beliau malam tadi and selame niyh..
tu yang terdetik nak siasat .. sampai ade yang komen aku

''inspektor''

ouh okeyh okeyh ..
sedap jugak name tu..belom ade lagi yang bagi..
nanti aku senaraikan name panggilan aku tu okeyh? 

pagi tadi dlam pkol 10 somthing ..
aku macam biase .. jenguk jenguk blog orang ..
ade la nampak pasal pendapat dorang pasal beliau
(BEN ASHAARI)

wahh .. nmpak sangat ketinggalan aku niyh ..
boleh cakap tak kenal ?
tapi betol la tak kenal .. tak kan nak buat buat mengaku sedare pulok
terkejut beliau karang ..
tak pasal aku pon terkejut sekali..

da la kalau aku terkejut burok ghopenye..
melatah bagai .. da macam mak nenek da ..
ok.. ni boleh menjatuh kan saham aku .. so, abaikan .. 
buat buat la selame ni korang tak penah tahu aku melatah.. T_T''

mase tngah bace tu .. beliau ade dah senaraikan blog terpilih ..

teka la .. aku dapat ke tak ...haha
dengan banggenye aku mengumumkan..

aku adalah pemenang bagi orang orang yang kalah ..
haha .. gile hape aku menang??
aku da terkeluar awal awal tahu tak .. mane taknye..
beliau nak orang tulis pasal beliau .. yang aku tulis .. aku tak kenal beliau..

mahu berapi beliau .. ala ala telinge berasap sikit( fantasi lagi )..
orang tanye lain aku jawab lain ..hehe .. beliau bukan mcam tu gamaknye ye?

ok .. dengan syoknye .. aku pon bace la dorang punye blog ..
memang menarik .. dorang pon banyak tahu pasal beliau niyh ..
tapi tak silap aku la kan .. kawan blog aku yang kenal beliau ni name dy
''YUL AJE'' korang boleh la follow dy jugak .. sebab blog dy best .. macam macam ade..
bukan sekadar blog biase.. hehheheee..
ok .. memang tak dapat klik kat sini sebab korang kne 
pergi kat aku punye para pengikut tu haa .. =D
ok continue story.., aku agak pelik .. dy tak join sekali ke?
busy gamaknye erk? hengat dy join .. nak bace la dy punye pulok .. 
tapi dah takde .. bace la yang lain punye ..

hemm ape yang aku dapat dari kajian aku ni..
beliau ni bagus la .. kire macam boleh kenal kan blogger blogger lain la
da merapatkan silaturrahim tu .. =D

pastu .. beliau punye blog pon good good je ..
mane ade pasal yang bebukan .. ye dak?
kalau korang perasan kan .. beliau ni berhati lembut di sebalin disebalik badan yang ketak ketak..
jap jap .. aku tengah bayangkan badan ketak ketak camne..
kalau otot ketak macam tu .. badan ?? ok ok .. da dapat bayang dah ..

maksudnye kat sini..
beliau kalau boleh nak senarai kan semua blog yang join ..
tapi bile pkir korang jugak lah .. takot komplen slow melow ..
dy tak jadi .. 
tapi dy cakap nak senarai kan tu pon .. kire ., da bangge di situ ye

bangge dari segi hape .. aku tak tahu lah .. =D ..
hape hape pon .. tahniah bagi yang tersenarai .. dan yang kalah ..
cube lagi di lain hari .. alah .. takde rezeki la tu..
tak mo lah nanges nanges kat aku punye entri ni .. 
burok beno ghopenye .. dah dah .. sabar jela ok .. ?

gaye cakap seperti aku pulak yang tersenarai .. haha ..
well pakar motivasi .. =D

ok .. last .. macam biase .. pesanan aku .. untuk hari ni and tgahri ni..
semoge .. anda berbahagie .. =D